Om oss

Early Bird levererar paket till och från hela Sverige. Alltid smidigt och hållbart, alltid med fokus på människa och miljö.

Allt började med tidningsbuden

Vår verksamhet är uppbyggd av Sveriges ledande mediehus och deras distributionsbolag. Idén till det hela grundar sig i tidningsbudens arbete. Vi såg en möjlighet i att leverera paket i samband med att morgontidningen körs ut till Sveriges postlådor, och så blev det. MTD har funnits i närmare 30 år och vi har under denna tid haft flera olika distributionstjänster. År 2019 startade vi Early Bird, som baseras på ett rikstäckande nät av tidningsdistribution. Vi utvecklar oss ständigt för att kunna möta marknadens behov med fler smidiga och hållbara leveranslösningar. Efter många år av framgångar inom e-handel med Early Birds Postlådeleverans tog vi år 2022 ett stort steg för att skapa nya perspektiv och möjligheter. Vi gjorde en bolagsändring och bytte namn till Early Bird AB. Idag ägs vi av Sveriges ledande mediehus, därmed är vi ännu närmare och stöttar det fria ordet – en av våra hjärtefrågor. Genom detta kan vi också jobba mer med vår hållbara distribution. Efter bolagsändringen och namnbytet har vi lanserat fler tjänster och idag kan vi stolt säga att vi når 100 % av Sveriges hushåll.

Så fungerar våra leveranser

Våra tjänster bygger på synergin dem emellan. Vi lämnar paket samtidigt som vi är ute med morgontidningen och hämtar upp returer på samma sätt. Allt utgår från redan befintliga rutter, vilket gör att vi kan hålla nere vårt klimatavtryck och erbjuda våra bud en smidig arbetsdag. Enkelt, smart och hållbart. 

Postlådeleverans

Du beställer

Du beställer det du behöver hos din e-handlare och väljer Early Birds Postlådeleverans.

Vi levererar ditt paket på morgonen

Vi jobbar på natten och levererar det du har beställt tidigt på morgonen, hela vägen till din postlåda eller dörr. 

Ditt paket väntar på dig

Du vaknar upp i din takt och plockar in ditt paket. Klart!

Retur

Boka upphämtning

Välj vilken dag du vill att vi ska komma. Vi mailar instruktioner och en returkod.

Packa och märk

Skriv returkoden direkt på paketet. Vi skickar ett sms när det är dags att ställa ut det.

Sen kommer vi!

Vi hämtar din retur när vi ändå är ute med morgontidningen. Smart och smidigt.

Hemleverans

Du beställer

Du klickar hem något hos din e-handlare och väljer Early Birds Hemleverans. 

Vi levererar ditt paket på kvällen

Vi levererar ditt paket kvällstid, hela vägen till din dörr.

Ditt paket lämnas vid din dörr

Vissa paket lämnas över personligen och andra placeras utanför dörren. Det beror på vara och e-handlare. Klart!

Hem till hem

Du bokar upphämtning

Du säljer något via en försäljningsportal och bokar Early Birds Hem till hem.

Vi hämtar ditt paket på natten

Du packar och märker ditt paket och placerar det vid din dörr eller postlåda kvällen innan bokad upphämtning. Vi plockar upp ditt paket under natten.

Ditt paket levereras till mottagaren

Vi levererar ditt paket vid mottagarens dörr eller postlåda tidigt på morgonen. Klart!

Vi har ett hållbart fokus för idag och imorgon

Genom vår grund i befintlig tidningsdistribution har vi en bra utgångspunkt miljömässigt med färre antal nya leveranser. Vi kör delvis på natten och slipper på så vis köer, vilket innebär mindre utsläpp. Dessutom är cirka 50 % av våra last-mile leveranser fossilfria.

Våra rikstäckande leveranser skapar jobb, alla våra tidningsbud har kollektivavtal och för många är en anställning hos oss det första jobbet och en bra väg in på arbetsmarknaden. Vi strävar hela tiden efter att förbättra vår hållbarhet som transportverksamhet. Därför genomför vi ett omfattande hållbarhetsarbete som tar avstamp i Agenda 2030 och FNs globala hållbarhetsmål.